INTERNETOVÉ NÁKUPY

INTERNETOVÉ NÁKUPY post thumbnail image

Dříve se všechny nákupy odehrávali v kamenných obchodech, na trzích nebo v pouličních stáncích. Dnes máme i jinou možnost – a tou jsou nákupy na internetu. Dá se tam koupit snad úplně všechno, od oblečení přes elektroniku až po jídlo. Peníze, které se zde točí, jsou nepředstavitelné a internet zaměstnává spoustu lidí. Služby internetu vyhledává stále více lidí.
 iphone a kreditka
Jaké jsou výhody nákupu na internetu?

  1. Pohodlí domova – Nákupy zařídíte ze svého gauče, pouze za pomoci počítače a pár údajů z platebních karet. Nemusíte složitě procházet po městě všechny obchody, abyste našli to nejlepší.
  2. Srovnání cen – V obchodě neuvidíte ceny jiných v obchodů. Na internetu existují různé srovnávače cen, které Vám ukáží tu nejvýhodnější. Funguje to u potravin, dovolených i oblečení.
  3. Velký výběr – Všechno seženete na jednom místě. Navíc při větší objednávce dostanete poštovné zdarma.
  4. Možnost sledování objednávky – Uvidíte, kdy byl balíček zabalen, kdy ho převzala pošta a kdy byl předán na Vaši dodací adresu. Vždycky jste tak o všem informováni.

prodej on-line 
Jaké to má naopak nevýhody?

  1. Doba dodání – V obchodě máte své zboží okamžitě. Při objednávce můžete čekat třeba jen dva dny, ale je také možné, že budete čekat dny i týdny, hlavně při objednávkách ze zahraničí.
  2. Poplatky – Poštovné, balné a další. Platí se poplatky za platbu na dobírku, za doručení domů a vlastně skoro za všechno. Je pravda, že převoz něco stojí, ale tyto poplatky jsou občas přehnané.
  3. Nemožnost zkoušky – Když si něco objednáte, v podstatě nikdy pořádně nevíte, co kupujete. Oblečení si nemůžete vyzkoušet, hračky osahat. Některé e-shopy s oblečením už mají i své výdejny, kde zaplatíte až po vyzkoušení.
  4. Reklamace – Vyřízení trvá několik týdnů, musíte jít na poštu a balíček poslat zpět. To něco stojí. V klasickém obchodě to je jednodušší.

 
Jak se k nákupům na internetu stavíte Vy?

Podobné příspěvky